Now showing items 1-9 of 9

    • 2024_eimeet_monitoring_eiwitshift_vlaanderen_finaal 

      Kristof Rubens; Enya Wynants; Isabelle Moyersoen; Sam Vermeiren; Fine Gilis; Sofie Schryvers; Leen Guffens; Kris Michiels (Departement Omgeving, 2024)
      Om goed de vinger aan de pols te houden is er nood aan een accuraat, actueel en allesomvattend monitoringsinstrument. Dit rapport meet zowel de eiwitinname als de eiwitaankopen bij de Vlaming. Na een eerste rapportage in ...
    • A new narrative for the protein shift 

      Billie Gielen; Koen Thewissen; Sylke Jaspers; Kristof Rubens (Departement Omgeving, 2024)
      Nutrition is one of the areas where this behavioral change is necessary. In that area, we see a positive evolution taking place in Flanders today. The number of flexitarians, vegetarians, and vegans has risen sharply in ...
    • Beknopte samenvatting 

      Nicky Coucke; Hendrik Slabbinck; Kristof Rubens; Enya Wynants (Departement Omgeving, 2024)
      Deze beknopte samenvatting geeft de highlights van het COMEET-onderzoek weer.
    • CO-MEET: Consumptie-opportuniteiten meten voor de evaluatie van de eiwittransitie 

      Nicky Coucke; Hendrik Slabbinck; Kristof Rubens; Enya Wynants
      Het onderzoeksproject 'CO-MEET: Consumptieopportuniteiten meten voor de evaluatie van de eiwittransitie', uitgevoerd onder leiding van onderzoeksgroep BE4LIFE van UGent, maakt deel uit van de Green Deal ‘Eiwitshift op ons ...
    • Een nieuw narratief voor de eiwitshift 

      Billie Gielen; Koen Thewissen; Sylke Jaspers; Kristof Rubens (Departement Omgeving, 2024)
      Voeding is één van de domeinen waarop deze gedragsverandering noodzakelijk is. Op dat gebied zien we dat er in Vlaanderen vandaag een positieve evolutie plaatsvindt. Het aantal flexitariërs, vegetariërs en veganisten is ...
    • EI-MEET: Monitoring eiwitinname en -aankopen in Vlaanderen 2024 

      Kristof Rubbens
      Om goed de vinger aan de pols te houden is er nood aan een accuraat, actueel en allesomvattend monitoringsinstrument. Binnen dit project werd zowel de eiwitinname als de eiwitaankopen bij de Vlaming opgemeten. Na een eerste ...
    • Green Deal Eiwitshift op ons bord 

      Kristof Rubens
      De Green Deal Eiwitshift op ons bord (2021-2025) wil bijdragen aan de doelstelling om de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in de Vlaamse consumptie te verbeteren richting een verhouding van 40/60 ...
    • Peulpower en bonenkracht - Een historische kijk op de eiwittransitie in Vlaanderen en België 

      Yves Segers (Departement Omgeving, 2025)
      Het menu van de Vlaamse consument bestaat vandaag uit meer dierlijke dan plantaardige eiwitten. In het verleden was dat lang anders voor het overgrote deel van de bevolking. Vlees en andere dierlijke producten waren immers ...
    • Uitgebreid rapport 

      Nicky Coucke Hendrik Slabbinck (Departement Omgeving, 2024)
      Dit uitgebreide rapport bevat alle resultaten uit het onderzoek.