Green Deal Eiwitshift op ons bord
Vlaanderen Identifier
OMG_onderzoek_PBM_250915_1
Auteur(s)
Kristof Rubens
Uitgever
Departement Omgeving
Collections
Metadata
Toon volledig item recordAbstract
De Green Deal Eiwitshift op ons bord (2021-2025) wil bijdragen aan de doelstelling om de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in de Vlaamse consumptie te verbeteren richting een verhouding van 40/60 dierlijke/plantaardige eiwitten tegen 2030. Hiervoor brengen we actoren uit het hele voedingssysteem bij elkaar. Ketenpartners uit de landbouwsector, de voedselverwerkende nijverheid, de retail en de cateringsector zijn vertegenwoordigd. De Green Deal pakt ook uit met partners die een rol spelen in het bredere voedselsysteem: kennisinstellingen, onderzoeksgroepen, ngo’s, beroepsorganisaties en (lokale) overheden. Elke actor houdt een deel van de sleutel in handen om de consument te ondersteunen in dit verhaal.
URI
Type
Dossier
Identifier
OMG_onderzoek_PBM_250915_1
Onderdelen
Dit item heeft volgende onderdelen
-
Peulpower en bonenkracht - Een historische kijk op de eiwittransitie in Vlaanderen en België
Yves Segers (Departement Omgeving, 2025)Het menu van de Vlaamse consument bestaat vandaag uit meer dierlijke dan plantaardige eiwitten. In het verleden was dat lang anders voor het overgrote deel van de bevolking. Vlees en andere dierlijke producten waren immers ...
