Browsing by Subject "voeding"
Now showing items 1-9 of 9
-
2024_eimeet_monitoring_eiwitshift_vlaanderen_finaal
(Departement Omgeving, 2024)Om goed de vinger aan de pols te houden is er nood aan een accuraat, actueel en allesomvattend monitoringsinstrument. Dit rapport meet zowel de eiwitinname als de eiwitaankopen bij de Vlaming. Na een eerste rapportage in ... -
A new narrative for the protein shift
(Departement Omgeving, 2024)Nutrition is one of the areas where this behavioral change is necessary. In that area, we see a positive evolution taking place in Flanders today. The number of flexitarians, vegetarians, and vegans has risen sharply in ... -
Beknopte samenvatting
(Departement Omgeving, 2024)Deze beknopte samenvatting geeft de highlights van het COMEET-onderzoek weer. -
CO-MEET: Consumptie-opportuniteiten meten voor de evaluatie van de eiwittransitie
Het onderzoeksproject 'CO-MEET: Consumptieopportuniteiten meten voor de evaluatie van de eiwittransitie', uitgevoerd onder leiding van onderzoeksgroep BE4LIFE van UGent, maakt deel uit van de Green Deal ‘Eiwitshift op ons ... -
Een nieuw narratief voor de eiwitshift
(Departement Omgeving, 2024)Voeding is één van de domeinen waarop deze gedragsverandering noodzakelijk is. Op dat gebied zien we dat er in Vlaanderen vandaag een positieve evolutie plaatsvindt. Het aantal flexitariërs, vegetariërs en veganisten is ... -
EI-MEET: Monitoring eiwitinname en -aankopen in Vlaanderen 2024
Om goed de vinger aan de pols te houden is er nood aan een accuraat, actueel en allesomvattend monitoringsinstrument. Binnen dit project werd zowel de eiwitinname als de eiwitaankopen bij de Vlaming opgemeten. Na een eerste ... -
Green Deal Eiwitshift op ons bord
De Green Deal Eiwitshift op ons bord (2021-2025) wil bijdragen aan de doelstelling om de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in de Vlaamse consumptie te verbeteren richting een verhouding van 40/60 ... -
Peulpower en bonenkracht - Een historische kijk op de eiwittransitie in Vlaanderen en België
(Departement Omgeving, 2025)Het menu van de Vlaamse consument bestaat vandaag uit meer dierlijke dan plantaardige eiwitten. In het verleden was dat lang anders voor het overgrote deel van de bevolking. Vlees en andere dierlijke producten waren immers ... -
Uitgebreid rapport
(Departement Omgeving, 2024)Dit uitgebreide rapport bevat alle resultaten uit het onderzoek.



