Show simple item record

dc.contributor.authorPeggy Criel, Filip Fleurbay
dc.date.accessioned2020-03-15T20:37:11Z
dc.date.available2020-03-15T20:37:11Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://archief-algemeen.omgeving.vlaanderen.be/xmlui/handle/acd/260221
dc.description.abstractDit dossier verzamelt de belangrijkste inzichten en de best beschikbare cijfers over voedselverlies bij Vlaamse huishoudens. Het Departement Omgeving brengt in dit document inzichten uit het eigen onderzoek samen met deze uit de gedragswetenschappen en internationaal onderzoek rond voedselverlies bij huishoudens (o.a. in het kader van het Europese REFRESH-onderzoek). Dit dossier heeft als doel beleidsmakers, actoren uit de agrovoedingsketen, middenveldorganisaties en burgerinitiatieven te ondersteunen om planmatiger en doelgerichter actie te ondernemen om voedselverlies bij de consumenten thuis te verminderen en voorkomen. Hoofdstuk 2 geeft een overzicht van de best beschikbare cijfers. Hoofdstuk 3 geeft een overzicht van de factoren die voedselverlies bij huishoudens beïnvloeden. Hoofdstuk 4 beschrijft een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn om de effectiviteit van interventies te verhogen en hoofdstuk 5 gaat dieper in op een aantal specifieke thema’s.
dc.languageNederlands
dc.relation.ispartof16114841en16114833
dc.rightsCC BY-NC-SA
dc.titleVoedselverlies en consumentengedrag bij Vlaamse huishoudens
dc.title.alternativeDossier
vlaanderen.identifierOnderzoek-2111530
onderzoek.disciplineS170-politieke-en-administratieve-wetenschappen - S191-marktstudie
onderzoek.documenttypeBoek/rapport - Rapport
onderzoek.nbauthors2
onderzoek.nbpages39
onderzoek.peerreviewedGeen peer review


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record