Voedselverlies bij Vlaamse huishoudens - Huishoudpraktijken en gewoonten.
Datum
2018
Vlaanderen Identifier
16114841en16114833.12
Onderdeel van
16114841en16114833
Auteur(s)
Peggy Criel
Filip Fleurbaey
Uitgever
Departement Omgeving
Collections
Metadata
Toon volledig item recordAbstract
Infographic bij het rapport 'Voedselverlies en consumentengedrag bij Vlaamse huishoudens'. Deze infographic vat een aantal resultaten m.b.t. de relatie tussen voedselverlies en specifieke huishoudpraktijken en -gewoonten samen:
- plannen van aankopen en maaltijden
- bewaren van voedingsproducten
- kookvaardigheid
- omgaan met restjes
- voedselveiligheid en houdbaarheid
URI
Type
Stuk
Identifier
16114841en16114833.12
Onderdelen
Dit item is onderdeel van
-
Voedselverlies en consumentengedrag bij Vlaamse huishoudens
Peggy Criel; Filip Fleurbaey (Departement Omgeving, 2018)Een Vlaams huishouden verspilt gemiddeld 1,7 kg voedsel per week of 88,1 kg per jaar (inclusief alcoholisch en niet-alcoholische dranken). Per persoon komt dit neer op een gemiddelde van 37 kg (waarvan 25,5 kg vaste voeding ...